Get Adobe Flash player
Home Activiteiten Brandbescherming

Brandbescherming


Brandpreventie is de laatste jaren een belangrijk thema geworden. Volgens de meeste actuele regelgeving moet elk nieuw/bestaand bouwwerk worden verdeeld in brandcompartimenten. Het beveiligen van doorvoeren en voegafdichtingen in brand en rookcompartimenten vormen een toenemende mate een essentieel onderdeel van werkzaamheden die door JANSEN BRANDBESCHERMING BV kunnen worden uitgevoerd. Een bouwdeel heeft namelijk een scheidende functie indien het is ontworpen om te voorkomen dat, gedurende een zekere tijd, de brand zich via het betreffende bouwdeel uit breidt van de ene naar de andere ruimte. Eén van de primaire beveiligingsdoeleinden van de bouwregelgeving is dat personen een brandend gebouw veilig en zo snel mogelijk moeten kunnen verlaten en dat reddingswerkers in het gebouw moeten kunnen komen om levens te redden en doeltreffend bluswerk uit te kunnen voeren.Genoemde voorschriften zijn er op gericht:
* het ontstaan en de ontwikkeling van brand en rook te beperken
* de uitbreiding van een brand te beperken
* de vluchtveiligheid van personen te waarborgen.Waarom noodzaak!
Een brand benut iedere mogelijkheid om zich uit te breiden:
* door verhoogde temperatuur
* middels branddoorslag door vloeren en wanden
* door de doorvoeringen van buizen en kabels
* via de liftschacht
* door brandoverslag van de buitenkant.JANSEN BRANDBESCHERMING BV is een toonaangevende, onafhankelijke, totaaloplosser als het gaat om de vertaling van de eisen naar praktische oplossingen. Kennis van de markt, actuele bouwregelgeving en de normering vormen peilers van waaruit wij opereren. We beoordelen bestekken en praktijksituaties, adviseren, rapporteren en staan borg voor een kwaliteit
hoogwaardige uitvoering. Al onze brandwerende voorzieningen voldoen aan de europese normen NEN-EN 1366-3 en NEN -En 1366-4. Ook kunnen wij, op verzoek, bedrijfslezingen verzorgen waarin brandbescherming in de breedste zin van het woord wordt behandeld. Hierbij staat tot doel om de brandbeschermende werkzaamheden voor een ieder, vanaf werkvoorbereiding tot uitvoering, visueel te maken. Deze vorm van informatie kan er voor een groot deel zorg voor dragen dat er voor en tijdens de bouw, op het gebied van brandbescherming, zo effectief mogelijk gebouwd word en waarbij "bouwfouten" voor een groot deel kunnen worden ondervangen door aanpassing op de tekentafel of tijdens de bouw. Een essentiel onderdeel van onze organisatie is daarom ook dat wij graag samen met uw bedrijf willen "bouwen" aan een goed en verantwoord eindproduct.